Spring

It’s official: we have spring here on the black beach.

I haven’t seen any oyster catchers yet, but I know they are here, I can hear them all over the village.The blue hat is taking it’s sweet time, as my embroidered things always do.

I’m thinking about what I should knit next, and I’m leaning towards a new lopi cardigan for my husband. It’s been a while since I knit anything for him (apart from mittens and a small hat). Over three years in fact – I knit this in September 2007.

Lopapeysa - Icelandic wool sweater

I’ve never been completely happy with this cardigan. It’s a bit on the short side and the pattern in the front is not perfectly lined up. So it’s time for a new one. I think I’m going to draw up the pattern myself, although I might use an existing one.Vorið er staðreynd hér á svörtu ströndinni. Ég hef reyndar ekki rekist á tjalda ennþá, en ég heyri í þeim oft á dag.Útsaumurinn á bláa hattinum mjakast áfram og ég er að velta næsta prjónaverkefni fyrir mér. Ég hallast að því að það verði hneppt lopapeysa á húsbóndann, það er orðið þónokkuð síðan ég prjónaði eitthvað á hann (fyrir utan vettlinga og húfuræfil) en þessa peysu prjónaði ég í september 2007:

Lopapeysa - Icelandic wool sweater

Ég hef aldrei verið alveg ánægð með hana. Hún er í styttra lagi og munstrið að framan dróst aðeins til þegar ég saumaði rennilásinn í.
Ég geri ráð fyrir að teikna upp munstur í nýju peysuna, en ég gæti líka alveg tekið upp á því að nota bara eitthvað tilbúið. Það kemur í ljós.

Print Friendly

4 Comments

  1. Such gorgeous photos! I’m glad to enjoy your spring since it hasn’t come to visit here yet. By the way, I’ve been meaning to say that I also always enjoy the ‘Rock Pictures’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *