Purple it is

I’m not one of those who hoard a big stash of yarn, but I do own a few skeins of this and that (mostly rests) and some plötulopi of course.

This little beauty was hiding under some scraps of baby wool. I think I bought it for some mittens I never made.
It’s soft super-wash wool, just the thing for a snug and soft “djevellue”. I’m going to cast on, as soon as I finish the sleeve, which will bee tomorrow at the latest.
I’m also going to make a nice hat with ear flaps and color work later. But not just yet, I want to take more time to think about that, draw up the pattern, choose the colors, etc.

I need a new spring hat too – perhaps we will be in matching hats – who knows?

Ég er ekki ein af þeim sem safna að sér garni, en ég á samt nokkrar dokkur af hinu og þessu, mest afganga og svo slatta af plötulopa auðvitað.

Mig minnir að ég hafi keypt þessa fallegu dokku í vettlinga, ég er samt ekki alveg viss. En núna ætla ég að nota hana í mjúka djöflahúfu á litla snáðann. Ég ætla að fitja upp um leið og ég er búin með seinni ermina, sem verður í síðasta lagi á morgun.

Ég er að hugsa um að prjóna líka á hann húfu með munstri og eyrnaskjólum og öllum pakkanum, en ég þarf meiri tíma í það. Mig langar að spekúlera aðeins í litum, teikna upp munstur og svona. Svo vantar mig líka vorhúfu. Kannski verðum við bara í stíl, hver veit?

Print Friendly

2 Comments

  1. good morning.. one can almost feel the softnes of the skein through the computer and its very wise not to have a huge stash..no, I am not wise at all.. lol…
    have a great day Harpa,
    ciao ciao from Switzerland, Christa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *