The White Cardigan

The white cardigan is not quite done yet, but the sleeves are finally in and it’s looking good.

I was a bit nervous about the sleeves fitting into the armholes, especially since I have never made a sweater with saddle shoulders before.

I used this book as a guide – but since I added a lot of shaping, changed the width (made the body narrower) and added to the length (a lot to the sleeves, a bit to the body), I wasn’t at all sure how things would work out.

But everything is all right so far.

Last night I made some experiments with the front button band, and the final verdict is that I’m going to make them in twisted rib, and knit them separately.

I ordered more buttons from Etsy just now.  I’m going to use the beautiful ones I bought last winter


but I need some more.

I hope the arrive quickly (and that I knit up the button bands fast) because I really look forward to wear this cardigan. I have a feeling it’s going to be a favourite.Hvíta peysan er ekki alveg tilbúin. En ermarnar eru komnar í og ég er búin að ganga frá öllum endum.

Ég hafði smá áhyggjur af því að ermar og handvegur myndu ekki passa saman.  Þetta er í fyrsta sinn sem ég prjóna peysu með söðulermum (?) (saddle shoulders) og ég er ekki með eiginlega uppskrift.

Ég studdist við þessa bók en þar sem ég bætti við sniðsaumum, brjóstasaumum og allskonar fíneríi, lengdi og þrengdi, var peysan mín og málin á henni orðin ansi ólík því sem stendur í töflunum í bókinni.

En þetta slapp allt saman.

Í gær gerði ég smá tilraunir með listana að framan. Niðurstaðan varð sú að þeir verða frekar breiðir, úr snúnu stroffi og prjónaðir sér.

Áðan pantaði ég fleiri tölur . Ég ætla að nota fallegur tölurnar sem ég keypti síðasta vetur


en þær eru bara átta svo ég þarf aðeins fleiri.

Ég vona að tölurnar komi fljótt (og að ég verði fljót að prjóna listana) því ég hlakka til að nota þessa peysu. Ég hef á tilfinningunni að hún verði uppáhalds.

Print Friendly

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *