DIY Flower Decorated Shoes

DIY Flower Shoes. Designer and Photograph: Anna Lindström These shoes are really something, right? They are so colorful and special, and yet very wearable too. The idea isn’t mine. I borrowed the photo from the Swedish designers Anna Lindström’s blog (with her permission of course).

DIY SHOES

You can decorate your shoes like this. Anna has a detailed tutorial on her blog. It’s in Swedish, but the photos are really clear so that should be enough, with this mini glossary, containing words and phrases from the tutorial:

SWEDISH-ENGLISH MINI GLOSSARY

Decoupage: is the art of decorating an object by gluing colored paper cutouts onto it.

Klack/ar: heel or high heeled shoes.

Tejpade sulorna: put tape on the soles (of the shoes).

Sprayade dem med svart halvmatt lackfärg: Spray the shoes with black semi matte spray varnish. Fixerade allt med tre lager sidenmatt spraylack : Spray over everything with three layers of silk matte spray varnish.

För att ge en extra hållbar yta använde jag decoupagelack:  To get extra strong finish, add decoupage varnish on top.

För att sammanfoga papper och sko fyllde jag igen alla ytterkanter med lacket. Precis som att spackla : Fill in all edges with decoupage varnish.

DIY Decoupage Shoes. Designer and photograph: Anna Lindström

Not detailed enough for you?

Here is a very detailed video, on how to decoupage shoes.

And here is a very cool video on how to use a doily to decorate wedgies.

 DIY Flower Shoes. Designer and Photograph: Anna Lindström Mér finnast þetta alveg svakalega flottir skór. Þeir eru litríkir, óvenjulegir, en samt ekki of flippaðir fyrir aldraðar konur eins og mig. Hugmyndin er ekki mín. Ég fékk myndirnar lánaðar frá bloggi sænska hönnuðarins Önnu Lindström (með vinsamlegu leyfi hennar að sjálfsögðu).

SKÓSKREYTINGAR

Það er alls ekki erfitt að skreyta skó, eins og Anna gerir hér. Hún hefur sett upp ítarlegar leiðbeiningar á blogginu sínu. Það er á sænsku, en þó sænskan sé kannski ekki alveg fremst í minninu þá ætti það ekki að vera vandamál. Myndirnar tala sínu máli og svo er lítil ,,orðabók” hér fyrir neðan með orðum og setningum úr leiðbeiningunum. SWEDISH-ENGLISH MINI GLOSSARY Decoupage:listin að skreyta hlut með því að líma úrklippur á hann. Klack/ar: : hælar/háhælaðir skór. Tejpade sulorna: setti límband á skósólana. Sprayade dem med svart halvmatt lackfärg: Spreyjaði þá með hálfmöttu svörtu lakki. Fixerade allt med tre lager sidenmatt spraylack : Festi allt með þremur lögum af silkimöttu lakki á úðabrúsa, För att ge en extra hållbar yta använde jag decoupagelack: Lakkið yfir með decoupagelakki til að fá sterkt yfirborð. För att sammanfoga papper och sko fyllde jag igen alla ytterkanter med lacket. Precis som att spackla : Fyllið í alla kanta með lakkinu, alveg eins og þegar sparslað er.

DIY Decoupage Shoes. Designer and photograph: Anna Lindström

Here is a very detailed video, on how to decoupage shoes.

And here is a very cool video on how to use a doily to decorate wedgies.

Print Friendly

4 thoughts on “DIY Flower Decorated Shoes

  1. sheila

    i have done the doily method above.. in red over black.. love it, but my doily finish is very very hard and almost like a plastic now.. did not retain the material look… too much modge podge? but i really didn’t have any other ideas as to how to make sure it staye on the shoe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>