Hot Paraffin Wax Hand Treatment

I wore these for the first time today.

It was a bit chilly, but sunny all the same and it’s definitely spring.

There is a lot of work waiting in the garden. My poor strawberry patch is completely overgrown. I didn’t touch it last year, everything was contaminated with ash and it was hard for me to be outside. But now I’m going to try to restore it.

The rose hedge is also very neglected and need a stern pruning, and the rhubarb patch need a once over too. I didn’t do it all today, but the rose hedge is looking pretty good now if I may say so myself.

The day was not all hard work though. The senior citizens home had an open house today, where they invited the villagers for coffee and waffles and sold their crafts. I attended, as I always do and had a lovely time.

I bought four pairs of mittens (one for me, three for my little darling), an embroidered dolls apron, a small dolls tablecloth and the shawl I’m wearing in the photos below. The prices were almost embarrassingly low. All proceedings go to buying craft supplies and related equipment.

The shawl is nice and warm but I’m going to give it away, brown does not suit be, but I was a bit cold so I put it to good use.

 Hot Paraffin Wax Hand Treatment

This year there was a special treat, for a minimal fee you could try  hot paraffin wax hand treatment.  I did, and it was great I can tell you. The heat was very soothing and comfortable and my hand are very soft after the treatment. It’s also a mild pain relief and it works, although I’m not sure how long it will last. The vax pot is bought for the proceeding of the craft sale. Some of the ladies knit almost 24/7 so their hands need a treat now and then.

 Ég notaði nýju garðhanskana í fyrsta sinn í dag.

Það var svolítið kalt, en sólin skein og það var vor í lofti.

Það bíður mín mikið verk í garðinum. Jarðaberjabletturinn er nánast horfinn í gras og illgresi. Ég snerti ekki á honum í fyrra, það var svo mikil aska í loftinu og erfitt fyrir mig að vera mikið úti við. En núna ætla ég að reyna að koma honum í stand aftur.

Hansarósahekkið þarfnast klippingar og rabbarbaragarðurinn er illa vanræktur, svo eitthvað sé nefnt.
Ég gerði samt ekki allt í dag, en rósahekkið lítur ansi vel út núna, þó ég segi sjálf frá.

Dagurinn var þó ekki bara vinna. Það var opinn dagur í elliheimilinu, þar sem boðið var upp á kaffi og vöfflur og handverk boðið til sölu. Við húsbóndinn mættum, eins og alltaf og skemmtum okkur vel.

Ég keypti ferna vettlinga (eina fyrir mig og þrenna fyrir snúlluna) útsaumaða dúkkusvuntu, útsaumað dúkkulak og sjalið sem ég er með á myndunum hér fyrir neðan. Verðið var nánast vandræðalega lágt og gæðin eru eins og best er á kosið. Ágóði sölunnar er notaður til kaupa á föndur og hannyrðaefni og þess háttar.

Sjalið er hlýtt og mjúkt en brúnt er ekki minn litur svo ég ætla að gefa það. En mér var pínu kalt svo ég stalst til að hlýja mér aðeins.

 Vaxmeðferð

Í ár var boðið upp á skemmtilega nýjung. Fyrir táknrænt gjald var hægt að prófa  heitt paraffín vax á hendurnar.  Ég prófaði og sé ekki eftir því. Hitinn er mjög þægilegur og hann minnkar verki í fingrunum, þó ég viti auðvitað ekki hvað það endist lengi. Hendurnar verða líka mjög mjúkar eftir vaxið. Vaxgræjan er keypt fyrir ágóða handverkssölunnar. Sumar af konunum prjóna nánast allan sólarhringinn, svo það veitir ekki af að vernda hendurnar á þeim.

 

Print Friendly

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *